Visegrádi Alap ösztöndíj-pályázatai - 2014.

Visegrad FundA Visegrádi Alap ösztöndíj-pályázati rendszerének rövid összegzése:

A következő (évenként kiírt) pályázati kör benyújtási határideje 2014. január 31.
Pályázni online lehet, a Visegrádi Alap alábbi angol nyelvű honlapján keresztül (a pályázatot angol nyelven kell benyújtani).

Az ösztöndíjból mesterképzés vagy PhD (vagy egyéb posztgraduális) képzés finanszírozható.

1 vagy 2 szemeszterre (5 vagy 10 hónapra) lehet pályázni, a fogadó felsőoktatási intézménynek is nyilatkoznia kell a pályázó fogadásáról.

A három másik tagország (Csehország, Lengyelország, Szlovákia) bármelyik akkreditált állami vagy magán felsőoktatási intézményében vagy nemzeti tudományos akadémiáján folytatható a képzés.

A képzési területet illetően nincs semmilyen megkötés; természetesen előny, ha bármilyen formában kapcsolódik a visegrádi országokhoz.

Ösztöndíjtípusok
Háromféle ösztöndíj van, ebből kettő lehet releváns magyar pályázóknak:

  • "intra-Visegrad" - a másik három tagállam (CZ, PL, SK) valamelyikében folytatandó képzés esetén
  • "out-going" - a következő országok valamelyikében folytatandó képzés: Albánia, Örményország, Azerbajdzsán, Belorusszia, Bosznia-Hercegovina, Grúzia, Koszovó, Macedónia, Moldova, Montenegró, Szerbia, Ukrajna.
  • in-coming - a visegrádi országokon kívülről érkezőknek

Támogatás: A támogatás összege 2.300 euró/szemeszter, a fogadó intézmény 1.500 eurót kap az ösztöndíjas után szemeszterenként.
Ha az "anyaintézmény" vagy a munkahely és a célintézmény közötti távolság több mint 1500 km, egyszeri utazási átalánytámogatás is jár.

http://visegradfund.org/scholarships/
http://visegradfund.org/wordpress/wp-content/uploads/download/v4fund_VSP_rules.pdf