Vállalkozzunk Akadémia 2011-ben is. - 2011. februártól

 A Szolnoki Főiskola Bethlen István Szakkollégiuma 2011-ben februártól májusig hatvan órás tehetséggondozó programot hirdetett meg a régió középiskolásai számára.

A Oktatásért Közalapítvány Tehetségsegítő Alkuratóriumának pályázatából finanszírozott Vállalkozzunk Akadémia című program korábban is népszerű képzése volt a főiskolának.

Ebben a félévben pszichológiai felméréssel kiegészült program személyre szabottan kínálja a középiskolásoknak a gazdasági, pénzügyi és marketing ismereteket. Mindezt kommunikációs gyakorlatokkal és az egyéni pszichológiai tanácsadás igénybevételének lehetőségével. A programban 45 diák vesz részt.

Az elméleti és gyakorlati foglalkozásokból álló képzés célja az üzleti életben való sikeres eligazodás elősegítése, az ezzel kapcsolatos naprakész, aktuális információk és készségek átadása. A képzés során a tanulók egyéni fejlesztési tervet kapnak, amelynek hatékony átadását a főiskola fiatal oktatói és hallgatói mentorai segítik elő. A tanulók egyéni képességeinek feltérképezésére egy komplex tehetségmodellt alkalmaztak. Ez az intelligencia, a motiváció és a kreativitás mérése volt a diákoknál.  

(forrás: szoljon.hu