Tőzsdejáték Mindenkinek 2013.

Tőzsdejáték Mindenkinek 2013.Ezúton szeretnénk meghívni Önt és hallgatóit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) által szervezett Tőzsdejáték Mindenkinek fantázianevű online felületen játszható tőzsdejátékra. A virtuális tőzsdei kereskedési versenyen való részvétel ingyenes, a kereskedés valós idejű kereskedési adatokat szolgáltató platformon zajlik. 

A BÉT ez idáig is komoly hangsúlyt fektetett a hazai pénzügyi kultúra fejlesztésére - jellemzően különböző oktatási tevékenységek, ingyenes előadások, tanfolyamok, játékok szervezésével és megtartásával. A jelenlegi Tőzsdejáték egyik célja, hogy a lakosság minél szélesebb köre ismerkedjen meg a kereskedés alapjaival. Az egyetemi hallgatóság elérése azért is különösen fontos, hiszen a pénzügyi tudatosság fogalmát minél fiatalabb korban ismerik meg diákok, annál tudatosabban tudják alkalmazni azt életük során. A játék keretében a  hallgatók hozzáférést kapnak egy valósághű virtuális kereskedési rendszerhez, melyet a Budapesti Értéktőzsde honlapjáról érhetnek el a játékosok. Minden jelentkező 2.000.000 forint virtuális induló tőkéből építheti fel portfólióját a Budapesti Értéktőzsdére bevezetett termékekből: BUX, BUMIX indexekben szereplő részvények; BÉTa piacon keresztül elérhető európai blue chip részvények; Certifikátok; BUX ETF.

 A diákok a következő díjakért szállhatnak versenybe:

  • 1. helyezett díja: bruttó 200.000 Ft készpénz és egy negyedéves Markers előfizetés;
  • 2. helyezett díja: bruttó 150.000 Ft készpénz;
  • 3. helyezett díja: bruttó 100.000 Ft készpénz;

n továbbá 2 db iPad mini és 5 db iPod Shuffle az Equilor Befektetési Zrt felajánlásával; 4 db Markers előfizetés a Portfolio Financial felajánlásával, valamint BÉT ajándékcsomagok kerülnek kiosztásra.

A verseny 2013. október 14-től november 8-ig tart, melyre 2013. október 1-jétől lehet folyamatosan regisztrálni.

Amennyiben a verseny felkeltette érdeklődését, kérem, hogy legyen kedves felhívni hallgatói figyelmét a játékra különböző egyetemi tanórákon, fórumokon, hírlevelekben, valamint Facebook oldalakon. Ehhez segítségül mellékelten küldjük a plakátszerű hirdetőképet. Igény esetén, lehetőséget tudunk biztosítani arra is, hogy a teljes mezőnyös megmérettetés mellett az Önök által meghatározott diákcsoporton belül is mérjük a hallgatóik teljesítményét egymás között, kicsit izgalmasabbá téve a félév során elsajátítandó tananyagot.

További információért keressék Szép Olivért (tel: 061-429-6728, e-mail: szepo@bse.hu), valamint október 1-jétől a www.bet.hu/tozsdejatek oldalon találhatnak bővebb információkat.

Üdvözlettel: Végh Richárd igazgató