Tehetségeket keres a La Femme - jel.: 2012. 10. 31-ig

Tehetségeket keres a La Femme együttműködve a Nemzeti Tehetségponttal. A programba október végéig lehet jelentkezni, a kiválasztottakat egy február végén megjelenő különszámban mutatja be a magazin.

Október 31-ig lehet jelölni, illetve jelentkezni a La femme és a Nemzeti Tehetségpont által közösen kiírt „50 tehetséges magyar fiatal" programba, amely a harminc év alatti magyar tehetségekre szeretné a figyelmet felhívni, irányítani. A program személyre szabottan, a lehetőségek és az igények összehangolásával, az adott terület elismert személyiségeinek szerepvállalásával nyújt ösztönzést, támogatást a programban részt vevő fiatal magyar tehetségek fejlődéséhez.

A La femme által felkért tanácsadó csapat a jelentkezők közül a legígéretesebbnek ítélt 50 fiatalnak személyre szabott mentorprogramot dolgoz ki a Nemzeti Tehetségpont szakmai támogatásával. A tanácsadók több hónapon keresztül segítik majd a fiatalok fejlődését a jelölés, előválogatás, zsűrizés folyamatában.

Az 50 fiatal kiválasztása harminc ismert és szakterületükön tapasztalt személyiség kezében van. Az 50 fiatal tehetséget kibontakoztatásában egy-egy sikeres személyiség mentorálja, többek között Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, Sebestyén Márta népdalénekes-előadóművész, Dr. Ádám Veronika Széchenyi-díjas magyar orvos, biokémikus, Gerendai Károly üzletember, a Sziget Fesztivál alapítója, valamint a tudományos, kulturális és üzleti világ számos kiemelkedő személyisége.

A jelöléseket október 31-ig kell leadni a La femme oldalán. A jelöltek előválogatása, értékelése, majd az 50 fiatal tehetség kiválasztása novemberben történik meg, majd a kiválasztottakat a La femme különszámában mutatják be február végén. 2013. március és szeptember között valósul majd meg a mentorprogram és ekkor mutatják be a mentor-mentorált párosok munkáját.

A programban jelölt lehet minden 1982. január 1-je után és 1996. december 31-e előtt született magyar fiatal, aki valamilyen területen átlagon felüli tehetséggel és szorgalommal rendelkezik, amit a jelölés során megadott információk is alátámasztanak. A kiírás szerint nincsenek kategóriák és nincs műfajmegkötés sem.

Mi a Nemzeti Tehetségpont?

Az Országgyűlés által kezdeményezett, 20 évre szóló Nemzeti Tehetség Program és a hozzá kapcsolódó, az Európai Unió által is támogatott Nemzeti Tehetségpont célja, hogy egyetlen tehetség se kallódjon el, éljen bármely régióban, nevelkedjen bármilyen anyagi vagy szociális viszonyok között. A Nemzeti Tehetség Program keretén belül működő Nemzeti Tehetségpontok hálózatának több mint 900 állami, egyházi fenntartású vagy civil szervezethez kötődő tehetséggondozó műhely a tagja.

A Tehetségpontok megalapítását a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács valamint a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége nevű civil szervezet kezdeményezte és támogatja mind Magyarországon, mind a határon túli magyarlakta részeken. A Tehetségpontok abban segítenek, hogy az érdeklődő fiatalok hatékony segítséget kapjanak tehetségük felismeréséhez és kibontakoztatásához. Ennek érdekében kapcsolatokat építenek ki a tehetségpontok hálózatával, és mindazokkal, akiken a tehetségek sorsa múlhat.