Programok, lehetőségek az Útilapun keresztül - 2011. 06. 30.

utilapuAz Útilapu Hálózat a Service Civil International nemzetközi humanitárius célú önkéntességgel foglalkozó szervezet magyarországi tagszervezete. Az Útilapu közvetítésével a magyar fiatalok is részt vehetnek világszerte rendezett önkéntes táborokban, amelyek során egy adott helyi közösség életébe kapcsolódhatnak be és segíthetik azt.
A táborok tevékenységi körei változatosak: természet- és környezetvédelem, renoválás, gyerekekkel, idősekkel, mozgássérültekkel, menekültekkel való foglalkozás, rasszizmus, idegengyűlölet elleni kampányok szervezése, békevédő akciók, stb. A táborokban körülbelül 3-30 különböző nemzetiségű fiatal dolgozik együtt, időtartamuk általában két hét, munkanyelvük az angol. A segítő munka mellett a résztvevőknek lehetőségük nyílik a helyi nyelv és kultúra megismerésére is.

1. Nemzetközi önkéntestáborok
Még nincs terved a nyárra? Utaznál? Világgá mennél? Köss útilaput a talpadra!
Jelentkezz nyári önkéntes építőtáborokba! www.workcamps.info
Részletes leírás a jelentkezésről: http://www.utilapu.org
Ha elakadtál, írj ide: outgoing.scihun@gmail.com

2. Devecser & Csíksomlyó- Speciális workcampek magyarok részére is
Az Útilapu Nemzetközi Építőtábor Hálózat külföldi önkéntestáborai mellett ebben az évben rendhagyó módon egy hazai táborba is várja a jelentkezőket.

  • A július 25-től augusztus 7-ig tartó devecseri önkéntestáborunkba, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével szervezünk, tíz külföldről érkező fiatal mellé ezúttal tíz magyar fiatalt várunk, ahol az önkéntesek a falut ért vörösiszap-katasztrófa utáni újjáépítésében illetve a helyi park helyreállításában fognak segédkezni. Ha jelentkeznél, írj nekünk ide: outgoing.scihun@gmail.com
    További részletek itt.
  • Szintén várjuk magyarok jelentkezését a Csíksomlyói táborba, amely az SCI Romania és az SCI Hungary, azaz Útilapu kooperálásával szervezett speciális tábor!
    Projekt: augusztus 01-10.
    Téma: Környezetvédelem
    További részletek itt.

3. Kerttakarítás a Kornis Klára Gyermekotthonban
Gyere el velünk július 2-án szombaton a Kornis Klára Gyermekotthonba, ahol együtt megszépítjük a kertet, így nyáron a gyerekek jobban ki tudják használni a teret, ahol élnek. Amennyiben nem tudtál első táborozó- képzésre jönni, feltétlenül számítunk rád! Mivel több tapasztalt Útilapussal is találkozhatsz, felteheted kérdéseidet az önkéntességről, táborokról és egyéb lehetőségekről.
További infó és jelentkezés: outgoing.scihun@gmail.com, yuwg.scihun@gmail.com

További tájékoztatás a www.utilapu.org internetes oldalon.