Közigazgatási Gyakornoki Program

Közigazgatási gyakornoki programA Közigazgatási Gyakornoki Program 2013. novemberben indul, a hallgatói és a befogadó intézményi regisztráció már folyamatosan történhet.

A közigazgatás változó feladatrendszere folyamatosan igényli a magasan kvalifikált, újszerű szemlélettel rendelkező, fiatal munkatársak bevonását.

Az Utánpótlási politika és utánpótlásprogramok keretében megvalósuló Közigazgatási Gyakornoki Program alapvető célja – a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj (a továbbiakban: MKÖ) Programhoz hasonlóan – a szakmailag elhivatott, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása.

Feladata, hogy képzettséget még meg nem szerzett, gyakorlati tapasztalattal nem rendelkező, de a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása érdekében a felsőoktatási képzés során előírt kötelező gyakorlati idejük töltése alkalmával megismerkedhessenek a nemzeti közigazgatással, továbbá számukra végzettségük megszerzése után megteremtődhessen a közigazgatási pályán maradás lehetősége.

Kapcsolódó dokumentumok: