Hallgatói Motivációs Vizsgálatok

Hallgatói Motivációs VizsgálatokA 21. század igényeinek megfelelő differenciált és komplex hallgatói és menedzsment szolgáltatások fejlesztése a Szolnoki Főiskolán pályázati projekt keretében megvalósuló motivációs vizsgálatok célja „a hallgatók munkaerő-piaci, továbbtanulási motivációinak, képzéssel szembeni elvárásainak, munkaerő-piaci várakozásainak, képzési és elhelyezkedési stratégiájának feltérképezése, valamint a későbbi pályakövetéses vizsgálatok előkészítése".

A vizsgálatot minden évben, ugyanabban az időszakban (tavaszi szemeszter) bonyolítjuk le, az első adatfelvétel időpontja: 2010 tavasz.

Az intézmény a hallgatói motivációs vizsgálatokat on-line standard kérdőíves adatfelvétellel valósítja meg. A vizsgálat a Főiskola minden hallgatójára kiterjed.

A projekthez szorosan kapcsolódó TÁMOP 4.1.3. kiemelt projektben meghatározásra kerülő adatköröket meghatározott rendszerességgel és ütemezés szerint továbbítjuk - valamennyi Magyarországi felsőoktatási intézményhez hasonlóan - a központi Diplomás Pályakövetési Rendszert működtető Educatio Kht-nak. Az adatszolgáltatás elektronikus úton történik, az Educatio Kht. által biztosított kommunikációs rendszeren keresztül.


Vizsgálataink:

Hallgatói motivációs vizsgálatok 2016.

Hallgatói motivációs vizsgálatok 2015.

Hallgatói motivációs vizsgálatok 2014.

Hallgatói motivációs vizsgálatok 2013.

Hallgatói motivációs vizsgálat 2012 
Hallgatói motivációs kutatás 2011  
Hallgatói motivációs vizsgálat 2010.