Európai ösztöndíjkereső portál

2010 októberében indult a legújabb európai ösztöndíjkereső portál, amely több mint 800 európai ösztöndíj-lehetőséget kínál leendő és végzett hallgatóknak.

Széleskörű, a legfontosabb ösztöndíjakat átfogó európai központi tájékoztató portál indult 2010 őszén. A könnyen átlátható, strukturált ScholarshipPortal.eu honlapon az egyetemisták és főiskolások nemcsak az intézmények, hanem országok és cégek alapján is kereshetnek az ösztöndíj-lehetőségek között.

Ha egy hallgató külföldön szeretne tanulni, az első számú akadály, amibe beleütközik, az a pénzhiány. A Scholarship portál legfontosabb célkitűzései az, hogy megpróbálja leküzdeni ezt az akadályt, és tájékoztassa a diákokat a rengeteg létező támogatási lehetőségekről. Ennek a küldetésnek a megvalósítása érdekében a portál szorosan együttműködik a legismertebb európai intézményekkel és cégekkel, hiszen egy nemzetközi tanulmányi tapasztalat felbecsülhetetlen értékű egy hallgató számára.

Az új európai adatbázis nemcsak ösztöndíjakkal foglalkozik, hanem egyesíti a különböző finanszírozási lehetőségeket, például a támogatásokat, csereprogramokat, és a különböző díjakat. A ScholarshipPortalkezdőlapján számos szempont alapján kereshetnek az ösztöndíj-ajánlatok között a hallgatók, például szakterület, származási állam és kívánt célország alapján is lehet böngészni.

(kép: www.scholarshipportal.eu)