DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER (DPR)

Diplomás Pályakövetési Rendszer - SzolnokA DPR keretein belül kerül sor az intézménnyel hallgatói jogviszonyban lévő - hallgatói körében végzett motivációs vizsgálatok, másrészt az intézményben oklevelet szerzett diplomás munkavállalók körében végzett pályakövető vizsgálatok kialakítására, lefolytatására, kiértékelésére és a nyilvánosság felé történő kommunikálásra.

A hallgatói motivációs vizsgálatok célja a hallgatók munkaerő-piaci, továbbtanulási motivációinak, képzéssel szembeni elvárásainak, munkaerő-piaci várakozásainak, képzési és elhelyezkedési stratégiájának feltérképezése, valamint a későbbi pályakövetési vizsgálatok előkészítése.
pályakövetés célja a végzettek munkaerő-piaci helyzetének, munkavállalói tapasztalatainak, munkaerő-piaci elhelyezkedési stratégiájának, a képzés és intézményi szolgáltatások munkaerő-piaci tapasztalatok fényében történő értékelésének és a végzettek továbbképzési motivációinak feltérképezése három részvizsgálat keretében.
munkáltatói vizsgálatok célja, hogy egy pilot felmérés keretein belül felmérjük az Észak-Alföldön működő, a Főiskola szempontjából releváns munkáltatói szervezetek elvárásait a frissdiplomások szakmai és egyéb kompetenciáikat illetően. Ehhez kapcsolódóan egy céges nyílt napot szervezünk, ahol céges partnereink számára be tudjuk mutatni új szolgáltatásainkat.