Campus Hungary pályázat külföldi tanulmányútra - 2013.

Campus Hungary pályázat 2013A Campus Hungary ismét lehetőséget biztosít oktatói, nem oktatói (adminisztratív személyzet) és hallgatói külföldi tanulmányútra. A pályázati felhívás és a kitöltési útmutatók, valamint a pályázati felület a www.campushungary.hu oldalon érhetők el.

Korábbi nyertes pályázat és kivitelezett utazás, illetve elnyert, de lemondott pályázat nem képez sem kizáró okot, sem pedig hátrányt további pályázatok benyújtása során.

A Campus Hungary célja – az EU által biztosított forrásból – a magyar felsőoktatás nemzetköziesítése, a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése, és a magyar képzési kínálat eladása külföldön.

Fontos tudni, hogy a Campus Hungary csak hozzájárul a költségekhez, nem fedezi azokat teljesen. Ezért aki pályázik, gondolja végig, máshonnan is tud-e forrást előteremteni, illetve saját pénzből ki akarja-e egészíteni a támogatást. Elnyert pályázat lemondható, pl. ha a támogatás mértéke nem elegendő. Elképzelhető, hogy - a sok lemondott támogatás hatására - a támogatások mértéke nagyobb lesz.

Pályázati elv a főiskola részéről, hogy mindenki pályázzon, nincsen semmilyen „szűrő” vagy egyéb korlátozás. Nem tudjuk, hány pályázatot támogatnak majd. Arra számítani kell, hogy a műszaki és agrárképzéseket előnyben részesítik. Fontos az is, hogy csak konvergencia-régióbeli intézmények oktatói és nem oktatói pályázhatnak, tehát a budapesti egyetemek és főiskolák kollégái nem – ez számunkra előny.

A Campus Hungary hallgatói kiutazásokat is támogat, köztük rövid (néhány napos), csoportos tanulmányi utakat is. Ebben is érdmes oktatóként gondolkodni. Kérem a kedves kollégákat, a tehetségesebb, nyitottabb, "mozdítható" hallgatókat vegyék rá a pályázásra, illetve segítsék a pályázásukat. Természetesen a mi segítségünkkel.

Pályázni 2013. szeptember 3 - október 10-ig lehet. A pályázatot elektronikusan kell benyújtani, szkennelt-feltöltött dokumentumokkal kiegészítve.

A Szolnoki Főiskola Nemzetközi Irodája mind tanszékeknek és szervezeti egységeknek, mind pedig egyéni kollégáknak segítséget nyújt a külföldi partnerek kiválasztásában és a pályázatok elkészítésében. Kérek minden kollégát, hogy bátran forduljon hozzájuk. Azonban a szervezett és kezelhető kommunikáció és segítségnyújtás érdekében kérek minden kedves kollégát, pályázási szándékát jelezze az egységvezetőjének és a Nemzetközi Irodának (Kázmér Edina címére).