BRINGÁZZ A CAMPUSBA – ÁPRILIS 15-ÉN!

Bringázz a CampusbaFelkészülni, vigyázz, start! Aki csak él és mozog – no meg rendelkezik legalább alapfokú egyensúlyérzékkel -, pénteken pattanjon nyeregbe és legyen részese egy páratlan közösségi élménynek: gördüljünk be minél többen drótszamáron a Campusba!

A jelszót a Szolnoki Főiskola TAKK irodája adta ki a minap az évek óta egyre népszerűbb „Bringázz a munkába” program példáját továbbgondolva azzal a szándékkal, hogy az intézmény minél több munkatársa és hallgatója csatlakozzon – legalább egy orgonaillatú tavaszi nap erejéig – a bringások egyre népesebb, nagy családjához.

Azt talán felesleges is volna taglalni, hogy kerékpározni miért jó és hasznos, hiszen alaptétel, hogy egészségmegőrző és kondíciójavító mivolta mellett a reggeli és délutáni csúcsforgalom időszakában még Szolnokon is alig akad közlekedési eszköz, mellyel ennél gyorsabban lehetne eljutni A-ból B-be.

 

Ám az már megér egy misét, hogy egy jól működő és igényeinkre – no meg fizikai paramétereinkre – szabott kétkerekűn suhanni mekkora élmény ilyenkor, a szabadba csábító kikelet kellős közepén. Különös tekintettel a megyeszékhely nemrégiben jelentősen megújult-kibővült kerékpárút-hálózatára és a Tiszavirág hídra, melyen a belvárosból a Tiszaligetbe áttekerni semmi mással össze nem hasonlítható, megunhatatlan és felemelő érzés.

Egy próbát tehát pénteken bárkinek megérhet a Bringázz a Campusba mozgalomhoz csatlakozni. Már csak azért is, mert ezzel jelképesen minden résztvevő hozzátesz néhány kilométernyit ahhoz az embert próbáló teljesítményhez, melyre az ugyancsak április 15-én esedékes, a két főiskola közös egyetemmé válását beharangozó Kecskemét-Szolnok-Kecskemét kerékpáros túra körülbelül 130 kilométeres távját - szándékaik szerint legalább óránként 30 kilométer átlagtempóval – teljesítők vállalkoznak.