BISZ Péngazdálkodási szakbizottság - TDK belső vita - 2011. 03. 16.

 A Bethlen István Szakkollégium pénzgazdálkodás szakbizottsága két TDK-dolgozat belső vitáját rendezte meg március 16-án este az ÁÉV Diákotthon aulájában.

Az elődadásokat Koncz Boglárka (A Daimler AG zöldmezős beruházásának gazdasági integrálása Kecskemét város gazdaságába) és  Karsai Tamás - Oláh Tamás (A megújuló energiaforrások bemutatása és gazdasági szerepe. A Szolnoki Főiskola norvég pályázatának gazdasági elemzése) tartották.

 Koncz Boglárka kiváló előadást tartott arról, hogy a Mercedes autógyár milyen hatással lehet Kecskemét térségének fejlődésére. Élénk vita alakult ki a beruházás integrálásáról a város gazdaságába, az infrastruktúra fejlesztéséről és a hazai beszállítók megítéléséről. - Resume

Karsai Tamás és Oláh Tamás prezentációja a megújuló energiaforrásokkal foglalkozott. A Szolnoki Főiskola biogáz-projektje kapcsán mutatták be a beruházási döntéseknél alkalmazható gazdaságossági számításokat. A résztvevők a mezőtúri villamosenergia-termelés szolnoki hasznosításáról, illetve a környezetvédelmi hatásokról érdeklődtek. Méltatták, hogy a főiskolások gyakorlatban megismerhetik a korszerű technológiát.

2011_03_16_koncz_boglarka
Koncz Boglárka
2011_03_16_karsai_tamas_es_olah_tamas
Karsai Tamás és Oláh Tamás