A MI UTCÁNK, A MI JÖVŐNK” EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT 2014. FOTO ÉS CSOPORTOS KREATÍV PÁLYÁZAT

2014. foto pályázatA MI UTCÁNK, A MI JÖVŐNK” EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT 2014.
RAJZ-, FOTO-, CSALÁDI ÉS CSOPORTOS KREATÍV PÁLYÁZAT
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma ismét rajz-, fotó- és családi és csoportos kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából.
A pályázaton „A MI UTCÁNK, A MI JÖVŐNK” jelmondathoz kapcsolódó alkotásokkal lehet részt venni.

2. Fotópályázat:

  • felső tagozatos kategória (5-8. osztály, 11-14 éves korcsoport)
  • középiskolás kategória (9-12. osztály, 15-19 éves korcsoport)
  • felsőoktatási kategória
  • felnőtt kategória

3. Családi és csoportos kreatív pályázat

A téma:
A várostervezők a múlt században a városi területeket a gépjármű forgalom előnyben részesítés érde-kében alakították át szerte Európában, gyakran a többi közlekedési mód – főleg a gyaloglás és a ke-rékpározás – kárára. A személygépkocsi forgalom elhatalmasodása miatt városaink egyre zsúfoltab-bak, szennyezettebbek, zajosabbak, egészségtelenebbek és kényelmetlenebbek lettek.
A 2014. évi Európai Mobilitási Hét célja, hogy átértékeljük a városi területekről alkotott nézeteinket és megvizsgáljuk a terület-felhasználás és az életminőség kapcsolatát. Az idei jelszó: „A mi utcánk, a mi jövőnk” egész Európában arra buzdítja az embereket, hogy olyan várost alakítsanak ki maguknak, amilyenben élni szeretnének.

Az egész világon terjedőben van az a mozgalom, hogy „hódítsuk vissza” a városi területeket, például a parkolókból alakítsunk ki új zöld felületeket. Az utcákat gyakrabban használjuk közösségi rendezvé-nyek helyszínéül. Az utak mellett kávézóknak vagy szabadtéri étkezőhelyeknek lehet helyet adni. Rö-viden, ez az év az utcák és közterületek újraelosztásáról és újratervezéséről szól, az emberek javára.
A Ti utcátokban hogyan tudnátok elképzelni az egészséges, környezetbarát közösségi életet? Mutasd meg nekünk, hogyan képzeled el az utcátokat, hiszen a mi utcánk a mi környezetünk, a mi leve-gőnk, a mi egészségünk, a mi jövőnk múlik a saját döntéseinken, közlekedési szokásaink meg-változtatásán.

Teljes kiírás itt

kapcsolódó dokumentumok: